В «ДНР» почали готувати план відведення важкого озброєння
08.02.2017 10:20

Представники так званого «командування» самопроголошеної «ДНР» заявили про розроблення «плану нормалізації» ситуації в межах зіткнення сторін військового конфлікту, передає replyua.net.

Передбачається, що від фронтової лінії будуть відведені види важкого озброєння, а також створені зони без присутності військовослужбовців в межах одного з району бойових зіткнень. Проросійські терористи зазначили, що підготовка такого плану була завершена ще в перших числах поточного місяця і протягом усього цього часу відбувалося його узгодження.

Наразі достеменно відомо, що план складається з п’яти пунктів. У тому числі, мова йде про необхідність «негайного припинення вогню та його повна відсутність вздовж всієї лінії зіткнення». Також бойовики пропонують відвести усі види важкого озброєння, використання яких заборонено підписаними в Мінську домовленостями, надати вільний та безперешкодного доступу представників СММ ОБСЄ, зокрема до місць, куди було відведено та де зберігається озброєння, котре підпало під вимоги домовленостей.

Зрештою, оголошений бойовиками план пропонує створити кілометрову зону, у якій не будуть діяти військові підрозділи з метою проведення робіт з відновлення важливих об’єктів інфраструктури.