Німеччина може поповнити перелік ядерних держав
08.02.2017 11:06

Фредерік Штудеманн, який є експертом видання Financial Times, у своїй статті нагадав про початок через 10 днів у Мюнхені щорічної конференції, передає replyua.net. Як передбачається, одним з найважливіших питань цього заходу, в якому візьмуть участь представники оборонних відомств США та ЄС, стане перспектива отримання Німеччиною ядерного потенціалу.

За словами Штудеманна, ігнорування цього питання у подальшому не є можливим, тому що у сучасному світі більше, ніж достатньо держав з ядерним статусом. І саме Німеччину не вважали реальним претендентом на надання цього статусу, тому що саме за участі вчених-емігрантів з ФРН розроблялася зброя масового знищення.

Досить тривалий час союзники Берліна віддавали перевагу обмеженню оборонної політики цієї країни. Експерт FT зазначив, що перспектива появи ядерного арсеналу, згідно з наявними домовленостями, не є самою головною для країни, хоча «питання про цей вид озброєння в Берліні винесли на більш активне обговорення з урахуванням того, що роль Німеччини у світовій політиці є вкрай важливою». Серед причин, які змусили Берлін задуматися над власним ядерним потенціалом, стало зниження інтересу США до питань безпеки у світі.