Зубко розповів, які заходи будуть прийняті для покращення стану енергетики
14.02.2017 18:06

Очільник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю ЗМІ повідомив, до яких швидких антикризових заходів планують вдатися в Кабміні, передає replyua.net.

У повідомленні прес-служби Кабміну наголосили, що в Україні чітко встановлена стратегічна мета – це досягнення енергетичної незалежності. «Погодження цього рішення відбулося у 2014 році і поступово ми рухаємося до нього. Зокрема, перш за все ми повинні відмовитися купувати російський газ та антрацитове вугілля, оскільки компанії, які його видобувають, знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території», - зазначено у повідомленні.

В той же час, Зубко наголосив, що українська влада почала процес переведення потужностей на альтернативний вид вугілля, видобуток якого здійснюється на підконтрольних регіонах Донбасу. При цьому, віце-прем'єр зазначив, що переобладнання всіх ТЕС в один і той же час є неможливим.

«Зараз Зміївська ТЕС поступово почала переходити на споживання газових марок вугілля. Для повного завершення цього процесу потрібен час та відповідні кошти. Проте українська держава поступово почала модернізувати електростанції, а це у майбутньому допоможе їй стати незалежною від антрацитових марок вугілля», - заявив Зубко.