Заява Білого дому щодо Криму має дві частини: про що воліє не говорити влада
15.02.2017 12:41

В інтерв’ю ЗМІ український дипломат Богдан Яременко заявив, що зроблена заява прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера не означає, що президент США передумав нормалізувати стосунки з Росією, про що повідомляє replyua.net.

На переконання Яременка, варто звернути увагу на те, що цю заяву було зроблено того ж дня, коли стало відомо про відставку людини, яка відіграє найважливішу роль у формуванні підходів до зовнішньополітичного курсу США. Крім того, додав дипломат, є сумніви в тому, що в команді Трампа після відставки Майкла Флінна вже готова стратегія відносно питання України.

«Я вважаю, що у Білому домі все ще відбувається пошук підходів та людей, які здатні ці підходи сформулювати. Хотів би сказати, що зроблена Шоном Спайсером заява, яка з такими позитивом була сприйнята в Україні, має дві частини. І ось у другій частині, про яку українська влада воліє не говорити, мова все ж йде про необхідність домовлятися з Москвою.

Ясно, що для Росії неприйнятним є вихід з Криму, проте все ж вони мають намір працювати зі Штатами. і в оточенні Трампа знайдеться багато людей, які готові працювати над відновленням стосунків з Росією. Так що Україні спочивати на лавах ще занадто рано», - вважає Яременко.