Чому саме Гройсман? Політолог пояснив справжні мотиви Юлії Тимошенко
15.02.2017 13:28

Тимошенко вважає, що не потрібно зараз бити по самому президенту. Його вона залишає на десерт. Про це РИА Новости Украина розповів український політолог Кость Бондаренко.

На думку експерта, звинувачення Юлії Тимошенко в корупційності та непрофесійності з боку прем’єра Гройсмана свідчить про кризу ідей, кризу думок і кризу якихось конструктивних дій з боку уряду.

«Насправді, я думаю, якщо прем’єр Гройсман, дійсно, мав би перед собою якусь конструктивну програму, він би не звертав би увагу на випади проти нього Юлії Тимошенко. Гройсман чудово розуміє ріст рейтингів, який існує сьогодні в Тимошенко, а влада, дійсно, вважає великою проблемою те, що у Тимошенко сьогодні найвищі рейтинги з усіх українських політиків», - пояснює Бондаренко.

«Третій момент – це, скоріш за все, в повітрі просто літає дух дострокових виборів і напередодні дострокових виборів, як правило, чималу кількість заяв потрібно оцінювати крізь електоральну призму, крізь призму виборчих тенденцій і рейтингів», - додає співрозмовник видання.

На думку аналітика, Володимир Гройсман «потрапив сьогодні між двох вогнів».

«З одного боку, його критикує Юлія Тимошенко, з іншого боку, його критикують за бездіяльність і за те, що він не відповідав Юлії Тимошенко і його політичні соратники з боку Петра Порошенка. За великим рахунком, я думаю, що Гройсман озвучив не тільки свою позицію, а і озвучив позицію свого політичного союзника Порошенка. А, з іншого боку, Тимошенко теж не обирає слів для звинувачень на адресу Гройсмана», - каже політолог.

В той же час, продовжує експерт, пані Тимошенко ніколи не підбирала слів і ніколи не жалувала своїх опонентів, вона завжди їх доволі жорстко критикувала і давала їм дуже дошкульні характеристики.

«Тобто вона говорить абсолютно те, що думає і говорить, не думаючи про те, як це буде сприйматись», - каже Бондаренко.

На питання: «Чому Тимошенко критикує усіх українських прем’єрів, але досить спокійно реагує на президента?», - експерт відповідає таким чином: «Насправді вона вважає, що не потрібно зараз бити по самому президенту. Його вона залишає на десерт. Зараз потрібно більше бити по його оточенню, щоби показати людям, наскільки корумповане все оточення, вся команда, яка асоціюється із президентом. Не варто називати самого Петра Олексійовича, варто називати інших людей навколо нього, щоби в людей склалось відповідне враження про самого Порошенка», - резюмував політолог.