Генсек ООН зробив рішучу заяву щодо "російського Криму"
17.02.2017 15:59

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш сумнівається в тому, що Крим буде тривалий час знаходитися під окупацією Російської Федерації. Про це у четвер, 16-го лютого, повідомляє місцеве іспанське видання «La Stampa», передає replyua.net.

В той самий час керівник Організації Об’єднаних Націй заявив, що сподівається на те, що міжнародне співтовариство все таки буде активніше підтримувати принципи ООН. «Звісно, ми маємо цілий ряд принципів. Одним із найголовніших являється той, щоб всі країни-члени ООН не мали територіальних проблем. На сьогоднішній день ці принципи ще діють. Я сподіваюся, що міжнародна спільнота буде і надалі підтримувати їх», - наголосив Гутерріш.

За його словами, ООН буде робити все необхідне для того, щоб повернути Крим в територіальну цілісність України. «Принцип має буди один для всіх. Тільки тоді ми досягнемо успіху», - зауважив він.

Як відомо, навесні 2014 року російські війська без розпізнавальних знаків вторглися на територію АР Крим та провели насильницький референдум, який проводився під наглядом російських спецслужб. На сьогоднішній день жодна цивілізована країна світу не підтримала та не проголосила Крим частиною Російської Федерації.