Порошенко закликає світ негайно відреагувати на кричущі порушення з боку Кремля
21.02.2017 15:15

Президент України Петро Порошенко заявив, що після легалізації на території Російської Федерації «документів», які були видані на непідконтрольній території Донбасу сепаратистськими відомствами, потрібно запровадити нові антиросійські санкції.

Про це він заявив під час зустрічі з комісаром Євросоюзу з питань гуманітарної допомоги та управління у кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом, повідомляє прес-центр президента, передає replyua.net.

«На сьогоднішній день не було і дня, щоб проросійські окупанти не порушили Мінські домовленості. Але з нещодавнього часу ми почали бачити не лише кричущий факт регулярного порушення режиму «тиші», а й визнання «документів», які були видані на окупованих територіях України, у Російській Федерації особистим указом Путіна», - пояснив глава Української держави.

За його словами, такий хід з боку Кремля являється визнанням законності самопроголошених республік. Крім того, це являється грубим порушенням Мінських угод та відмовою від мирного процесу врегулювання ситуації між Україною та Росією. «Україна вважає, що це акт порушення і він потребує рішучих дій, в тому числі і посилення санкцій», - наголосив Порошенко.