Луценко: Доля Артеменка – втрата недоторканості
21.02.2017 16:15

Глава Генеральної прокуратури України Юрій Луценко зазначив, що його відомство, скоріше за все, направить звернення до Верховної Ради щодо зняття недоторканості з нардепа Андрія Артеменка. Про це він заявив, виступаючи на спільній з керівником СБУ прес-конференції, відповідаючи на питання одного з кореспондентів, інформує replyua.net.

«Подання буде внесено. Це я можу передбачити з великою часткою ймовірності. Ситуація досить цікава. Ви все самі розумієте», - наголосив Луценко. В той самий час генеральний прокурор нагадав, що стаття про державну зраду являється арештною.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження проти народного депутата Артеменка Андрія. Кримінальна справа була порушена за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України щодо державної зради, а точніше щодо переходу на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Досудове розслідування виконує прокуратура Криму, яка на сьогоднішній день діє на материковій частині України. Як повідомлялося раніше, нардеп Артеменко Андрій передав план США щодо скасування антиросійських санкцій.