У столиці вперше покажуть знаменитий прапор Чорновола
21.02.2017 17:46

Вже 2 березня у киян з’явиться унікальна можливість вперше побачити восьмиметровий стяг, який В’ячеслав Чорновіл та його соратники внесли до зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року. Відтоді найзнаменитіший прапор країни жодного разу не покидав стін парламенту.

Прапор із ще сотнею експонатів буде представлений у Музеї новин, який відкриється в «Мистецькому Арсеналі» 2 березня. Проект, присвячений 20-річчю ТСН, розповість про виробництво новин, телевізійну кухню та історію головних подій незалежної України.

Крім того, відвідувачі музею зможуть побачити «серце» літака-рекордсмена Ан-225 «Мрія» — елемент одного з двигунів вагою понад 5 тонн. Транспортування і монтаж цього об’єкта стали можливими завдяки спеціальній транспортувальній капсулі, до якої його помістять за допомогою крану, і в такому вигляді відправлять у «Мистецький Арсенал».

«Ми пишаємося тим, що зібрали під одним дахом експонати, які раніше ніде і ніколи не можна було побачити разом, — говорить директор інформаційного мовлення «1+1 медіа» Сергій Попов. — Двигун літака «Мрія», нагородні статуетки Руслани і Джамали, олімпійські медалі Лілії Подкопаєвої, чемпіонський пояс Віталія Кличка, космічна їжа і «Кобзар», який побував у космосі з Леонідом Каденюком, транспаранти 1991 і 2004 років, каски — свідки трьох революцій і багато іншого. Ми також хочемо показати українцям, як створюються новини, тому готуємо інтерактивні зони, в яких кожен зможе спробувати себе в ролі ведучого і репортера: начитати погоду і новини, опинитися в студії ТСН або на трибуні Верховної Ради».

Окрім артефактів та інтерактивів, глядачів чекають історії героїв новин, тести на знання новин і вміння відрізняти правду від вигадки, секрети журналістів і голосування за 10 найважливіших новин в історії незалежної України.

Музей новин, 2 - 26 березня.

Графік роботи: вівторок-неділя, з 11:00 до 20:00.

Місце: «Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12.

Вартість квитка: 60 гривень. Для дітей, студентів і пенсіонерів – 30 гривень.

Всі кошти від продажу квитків підуть на розвиток культурних проектів «Мистецького Арсеналу».

Більшеінформації про Музей новин шукайте на сторінці у Facebook.