Пономарев: Крим для України вже втрачений
24.02.2017 16:19

Зміна влади в Російській Федерація прямим чином не зможе повернути Україні окупований Крим. Але це відкриє шлях до нових переговорів, які в кращому випадку приведуть до того, що на півострові буде проведено новий референдум і кримчани зможуть на цей раз самі орати собі напрямок. Про це на прес-конференції в Києві у п’ятницю, 24-го лютого, розповів колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов, повідомляє «Крим.Реалії», передає replyua.net.

«До влади прийдуть люди, які одним підписом нічого не зроблять. Вони будуть шукати спільну мову з Україною. Але без того, щоб не запитати у кримськотатарського народу, що хочуть вони, нічого не вийде. Стратегічне питання такого масштабу має прийматися без урахування думки народу», - пояснив він.

В той самий час він наголосив що питання повернення Криму на сьогоднішній день вже не лежить у військовій площині. «Тепер український півострів можна буде повернути на місце лише в результаті переговорів. На сьогоднішній день для цього потрібно починати працювати з кримчанами для того, щоб вони займали проукраїнську позицію. Бо коли проходив референдум у 2014 році, то кримчанам обіцяли медові фонтани. Але все ж таки повернути Крим в один момент не вийде», - зауважив Пономарьов.