Зеркаль поділилась своїм припущенням, коли Росію вже покарають рішенням Міжнародного суду ООН
09.03.2017 16:23

Міжнародний кримінальний суд ООН, який наразі розглядає позов України проти Російської Федерації, прийме рішення щодо запровадження тимчасових заходів проти Росії до кінця наступного місяця. Про це під час розмови з журналістами розповіла заступник керівника Міністерства закордонних справ України, глава української делегації в Гаазькому трибуналі Олена Зеркаль, пишуть «Українські новини», передає replyua.net.

«За нашими прогнозами, рішення щодо запровадження тимчасових заходів проти Російської Федерації, які допоможуть зберегти життя багатьом українським громадянам, буде прийнято до кінця квітня», - зазначила вона. При цьому заступник міністра наголосила, що на сьогоднішній день ввесь Захід підтримує Україну.

«Росія має нести відповідальність за свою агресію проти української нації. Міжнародний суд ООН в Гаазі – це єдина інстанція, яка зможе встановити справедливість та покарати агресора», - наголосила Зеркаль.

Як відомо, 9-го березня, у четвер, під час четвертого дня слухання в Гаазькому суді виступає російська делегація, яка звинувачує українських представників у «неточному формулюванні обвинувачень» на свою адресу. Росія переконує суд, що не причетна до авіакатастрофи малайзійського Боїнга.