Осторожно мошенники: мужчину чуть не убили при обмене валюты
15.03.2017 21:28

В адрес интернет-издания "Новости Украины - From-UA" поступило письмо с просьбой о помощи от Виталия Андреева из Ивано-Франковска, который, по его словам, был обманут и избит при попытке обмена валюты. Кроме того, мужчина обвиняет киевских полицейских в попытках замять дело. Приводим его сообщение полностью, на языке оригинала:

"Я, Андрєєв Віталій Вікторович, проживаючи у Ів.-Франківську, поїхав до Києва з метою обміну 45 000 євро на гривню (у Києві курс кращий).

Відвідавши сайт minfin.com.ua , знайшов вигідний курс і домовився про обмін. Приїхавши за адресою по вул. Отто Шмідта «16», шахрайським способом в мене забрали гроші. Замість євро дали несправжні гривні з надписом «СУВЕНІР», після чого намагалися вбити. Нанесли два удари зліва в область грудної клітки в районі серця, та в плече.

Мені довелось захищатися, і я у відповідь наніс ножові поранення нападнику. Мені, наляканому до «смерті» та пораненому, вдалось втекти з приміщення. Після - декілька раз втрачав свідомість від втрати крові і болю. Дійшовши до гаражного району передзвонив знайомим, які змогли мене забрати і викликати швидку. Я втратив 2 літри крові і 4 дні перебував у реанімації. Знаходився на лікуванні 22 дні у Медмістечку. Зараз змушений проходити реабілітацію і продовжувати лікування. Весь торс шитий в мене швами 5 – 16 см.

Дивлячись на всі обставини: про ретельну підготовку до цього злочину, про розподіл ролей, серед усіх учасників, про намір мене вбити – складається враження, що це все спланувала організована злочинна група.

Не останню роль в цьому відіграє поліція Шевченківській райвідділу, яка веде цю справу. Дуже відкрито і відверто вигороджуючи протилежну сторону. Вони перекручують всі події. А також висунули обвинувачення за ст. 121 ч 1 , ніби то я прийшов до офісу з метою пограбувати та нанести тяжкі тілесні ушкодження. В реанімації мене тримали в кайданках, хоча я був в дуже тяжкому стані. Намагалися забрати звідти до себе у спец. лікарню вже через пару годин після тяжкої 6 годинної операції, хоча стан був не транспортабельний. Чомусь мені на наступний день сказали звертатись одразу до зам. начальника райвідділу Чернишевського В.В. А Шипновская Вікторія, співробітниця райвідділу, придумала версію ніби хтось з нас дав їм ще 10000$ хабаря ( не зрозуміло її поведінка і її дії, вона явно вигорожує ту сторону).

З мого боку були написані та подані заяви до поліціі, прокуратури. Але дуже боюся, що все це лишиться без розгляду, що поліція не шукатиме винних і більше того звинувачуватиме мене у тому, що в голові не вкладається. В мене вкрали гроші, ледь не вбили, а тепер роблять злочинця".