Волонтер розповів про хитрий хід Порошенка з транспортною блокадою ОРДЛО
16.03.2017 08:05

З боку президента Петра Порошенка пропозиція членам Ради національної безпеки і оборони про тимчасову повної зупинки транспортного сполучення з окупованими територіями Донбасу є дуже хитрим ходом. Таку точку зору в коментарі «Обозревателю» висловив волонтер Юрій Касьянов.

«Таким чином, президент перехоплює ініціативу і стає головним блокадником України. У нього, в принципі, вибору особливого не було. Зараз все одно багато шляхів заблоковані. Можна, звичайно, продовжувати виганяти людей звідти силою, але це загрожує фатальними наслідками. Маю на увазі стрілянину. Тому президент вчинив хитро. Той, хто йому порадив це зробити – великий розумник. Тепер Порошенко фактично очолює протест, поліція і сили Нацгвардії виходять на барикади, видавлюючи звідти прихильників Парасюка і Семенченка, - пояснив волонтер. На думку Касьянова, за той час, поки триватиме блокада, будуть проведені неофіційні переговори, які перезапускатимуть процес торгівлі з окупованими територіями.

«Домовляться з Ахметовим, той домовиться з колабораціоністами, щоб ті не перешкоджали роботі його підприємств. Потім домовляться з Москвою про розподіл прибутку від блокадної торгівлі, а через деякий час, можливо, приймуть закон «про окуповані території» або назвуть його якось ще», - переконаний Касьянов.