Супрун розказала, коли українців змусять сплачувати медичну страховку
16.03.2017 15:33

Уляна Супрун, яка є виконувачкою обов’язків міністра охорони здоров'я, анонсувала запровадження в Україні страхової медицини у 2019 році, про що інформує replyua.net.

За її словами, після проведеної запропонованої урядом України реформи, буде змінено принципи фінансування у сфері медицини. Її головна мета буде полягати у представленні спеціальної системи медичного страхування для пацієнтів. Очікується, що нова система почне повністю працювати через два роки. Це означає, що з боку держави буде введено оплату лікарням і приватним клінікам за певні медичні випадки з конкретними людьми – завдяки страховим внескам, зробленим громадянами.

«На даний час вже розроблено концепцію 2016 року, і з основою на цю концепцію, нами був розроблений проект закону, котрий допоможе втілити реформу фінансування медпослуг,» - сказала Супрун під час брифінгу. Також вона наголосила, що урядом вже було схвалено кілька постанов, які мають відношення до доступності ліків. І програму доступності ліків планують щороку розширювати.

Суть реформи полягає у тому, що пацієнти припинили сплачувати за медпослуги «в кишеню лікаря». Для цього передбачається прийняття обов'язкового пакету безкоштовних медпослуг, які гарантує держава.