В Україні дали жорстку відповідь на ультиматум Кремля
18.03.2017 14:55

Україна готова виконати майже всі побажання російської сторони щодо Донбасу, але тільки після того, як будуть виконані найважливіші пункти Мінських угод, перший з яких - припинення вогню. Таку заяву в інтерв'ю ЗМІ зробив радник міністра у справах окупованих територій і переселенців України Юрій Гримчак.

Коментуючи новий перелік вимог до України, озвучений постпредом Росії при ОБСЄ, він сказав: «А ключі від Києва йому не потрібні? У мене таке враження, що у тих, хто працює на Росію, останнім часом є така весела практика: трохи що - відразу ультиматум».

«Я розумію, що у них якесь своє сприйняття світу, але перший пункт Мінських домовленостей, які були підписані в 2014 році - це пункт про припинення вогню», - нагадав Гримчак. У цьому контексті він розповів про те, що «більше 7 днів тиші російські війська і місцеві колаборанти не витримують».

За словами високопосадовця, реакція України буде полягати у тому, що Київ готовий зробити майже все після того, як буде припинено вогонь, вийдуть на свободу всі заручники, будуть виведені іноземні війська, повністю роззброєні «Але хотілося б, щоб наші війська стояли на нашому кордоні. А далі - подивимося. Все дуже просто», - резюмував радник.