Путін починає чергову гру на Донбасі
21.03.2017 13:13

Володимир Огризко, український дипломат та екс-голова вітчизняного МЗС, у своєму блозі для сайту УНІАН зауважив, що російська влада на чолі з президентом Володимиром Путіним почала проводити чергову піар-маніпуляцію після того, як було створено інтеграційний комітет «Росія-Донбас», передає replyua.net.

На переконання дипломата, таким чином Москва прагне звернутися до країн Заходу з певним посланням, суть якого полягає у тому, що якщо США та ЄС і надалі будуть надавати підтримку Україні, не виключено, що ситуація на окупованому Донбасі так само зайде далеко, як це було з Кримом.

Володимир Огризко зауважив, що подібні дії Росі для усього зовнішнього світу можуть стати черговим способом торгів та шантажу.

«В даний час Кремль може вдаватися лише до одного – до шантажу. В принципі, саме такий підхід став основою російського зовнішньополітичного курсу, оскільки інші інструменти у Володимира Путіна просто відсутні. Єдине, на що здатна дипломатія Росії – це до проведення торгів, до залякувань, намагань торгувати навіть повітрям, та ще й мати від цього дохід. Насправді РФ не матиме змоги утримувати Донбас. Про це недавно заявляли економічні експерти», - наголосив Огризко.