У небі над Черкасами бачили військові винищувачі
21.03.2017 23:45

Два бойові літаки були помічені черкащанами над містом удень 21 березня.

Появу винищувачів у небі почали активно обговорювати у соцмережах, пише vikka.ua.

Їх бачили у різних районах міста – у центрі, Південно-Західному районі, Дахнівці та на Хімселищі. Очевидці бачили, як винищувачі кружляли по колу та виконували піруети на невеликій висоті, при цьому видаючи гучний гул двигунів.

Як з’ясувалося, цього дня над містом проводилися спільні відпрацювання бойової авіації та підрозділів протиповітряної оборони. Про це у коментарі vikka.ua повідомив начальник прес-служби Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

"Дійсно, цього дня проводилися планові польоти бойової авіації спільно з підрозділами ППО. Зокрема відпрацьовувалися завдання прикриття з повітря. Польоти проводились з чітким дотриманням заходів безпеки, на чітко визначених висотах згідно з польотним завданням. Загроз життю та здоров’ю людей не було", – пояснив він.

Роман Юрчило додав, що завдання над Черкасами виконували два бойові літаки з авіаційної частини повітряних сил.

"Такі польоти потрібні для того, щоб і авіація, і системи ППО могли адекватно діяти в певних бойових ситуаціях. Подібні заходи відпрацьовуються по всій території України", – зауважив він.

При цьому він спростував чутки про те, що польоти винищувачів нібито мають відношення до запланованого на четвер, 23 березня візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на Черкащину.