Важливе рішення щодо комунальних тарифів оприлюднили в НКРЕКУ
22.03.2017 16:41

Дмитро Вовк, котрий очолює НКРЕКУ, оприлюднив заяву, у відповідності до якої українські місцеві органи влади будуть наділені розширеними повноваженнями стосовно формування тарифної політики тарифів на опалення, водопостачання та водовідведення, у відповідності до втілення реформи децентралізації, передає replyua.net.

Зокрема, в інтерв'ю журналістам він наголосив, що НКРЕКУ планує прийняти відповідні рішення вже в березні поточного року. Завдяки їм планується переведення платежів 74% теплопостачальних організацій і 67% водоканалів під цілковитий контроль місцевої влади через збільшення їх повноважень в сфері ліцензування: по виробництву теплової енергії в обсязі виробництва – в межах 170 тис. Гкал, а з транспортування та постачання теплової енергії - до 145 тис . Гкал. У відповідності з цими даними, тарифи в названих сферах, які будуть запропоновані містами, будуть затверджені у відповідності до рішення не регулятора, а їх мерів.

Варто наголосити, що сподіватися на найнижчі тарифи варто тим, хто вирішує інвестувати кошти, які сплатили громадяни, в оновлення інфраструктура комунального господарства.