Російські протестувальники відволікли Путіна від агресії в Україні
27.03.2017 12:29

Для України нинішні протести та сутички в РФ можна вважати визначним фактором. Як передає replyua.net, таку точку зору на своїй сторінці у Facebook оприлюднив Карл Волох, котрий є активістом в українському Громадському люстраційному комітеті.

За словами експерта, події останніх днів свідчать про завершення можливостей зростання популярності Путіна завдяки війні та шовінізму. І для України це грає дуже важливу роль.

«Чим гарячішаю для російського президента буде ситуація в Росії, тим менше напруження буде для України», - вважає експерт.

Він додав, що якщо Кремлю доведеться для того, аби заспокоїти людей, здійснити перерозподіл бюджету на користь соціальних виплат, це неминуче призведе до скорочення військового бюджету країни.

«У разі знесення режиму Путіна, майже кожен, хто потім після нього буде очолювати Росію, не нестиме відповідальності за рішення, у тому числі, стосовно військових дій в Україні. Натомість, нова російська влада прагнутиме співпраці з країнами Заходу. Тому вона буде значно гнучкішою відносно співпраці з західними країнами та почне шукати хоча б частковий компроміс. Загалом, нам не байдуже, як там будуть розвиватися події. Мова не йде про емпатію, яка раптово прокинулася, а про суцільне раціо», – підсумував Волох.