У Криму серед білого дня викрали громадського активіста
29.03.2017 15:07

На території тимчасово окупованого Криму, неподалік будівлі Верховного суду в Сімферополі, невідомі особи в масках серед білого дня викрали громадського активіста Беляла Аділова. Про це у себе на Фейсбуці у середу, 29-го березня, розповів адвокат та правозахисник Еміль Курбедінов, передає replyua.net.

Згідно з повідомленням, жоден з викрадачів не представився. Особи вели себе дуже дивно та зухвало. «Наразі, за попередньою інформацією, відомо, що є очевидці. Також кажуть, що хтось встиг зняти процес викрадення на відео. Ми зараз перевіряємо цю інформацію. Питання може стосуватися життя та смерті», - зауважив Курбедінов.

При цьому адвокат наголосив, що Аділов являється цивільним активістом. Він прийшов на судове засідання у якості слухача. Також чоловік був присутній при обшуках, які деякий час тому відбувалися у передмістях Сімферополя. «За непідтвердженою інформацією, Аділов наразі знаходиться у слідчому комітеті. Йому висунули звинувачення за статтею 318 Кримінального кодексу Російської Федерації щодо застосування насильства або погрози представнику влади», - додав правозахисник. Як відомо, у окупованому Росією Криму періодично викрадають людей та регулярно порушують права місцевого населення.