Проблеми зі щитовидною залозою: 5 сигналів, які посилає нам тіло
29.03.2017 19:41

Незважаючи на свій невеликий розмір, щитовидна залоза виконує дуже важливі функції в організмі, і будь-який дисбаланс в її роботі може завдати здоров'ю істотну шкоду.

Так, складно повірити, що такий маленький орган може впливати на здоров'я всього нашого організму, але це дійсно так. Коли щитовидна залоза виробляє занадто багато або, навпаки, занадто мало гормонів, з'являється ряд симптомів, що вказують на наявність проблем з цим органом, передає Бджола.

1. Дискомфорт в горлі

Щитовидна залоза близько розташована до горла. Тому, коли з нею щось не в порядку, ви можете відчувати наступне:

Біль у шиї або сильний дискомфорт в цій області.
Постійні болі в горлі або ж якесь запалення в цій галузі.
Зміни голосу.

Якщо ви помітили у себе ці симптоми, то як можна раніше зверніться до лікаря. Якщо ви будете займатися самолікуванням і приймете який-небудь засіб, який зніме симптоматику, це не вирішить проблему (а тільки її наслідок), а значить, в майбутньому ваш стан може погіршитися.

2. Проблеми з концентрацією уваги

З віком наш мозок може уповільнювати свою роботу і іноді «плутатися». Але якщо ця проблема з'явилася раптово і очевидно, ви помічаєте, що вам стало важко сконцентруватися і ви постійно все забуваєте, потрібно почати турбуватися.

Багато жінок пов'язують дані проблеми з настанням менопаузи або з чимось ще.

Але причиною може виявитися і зміна вироблення гормонів щитовидної залози. Це також негативно відбивається на концентрації уваги.

Коли пацієнти, які страждають на гіпотиреоз, отримують своєчасне та належне лікування, вони дивуються, як швидко до них «повертається» пам'ять. Тільки не потрібно ставити собі діагноз самостійно, залиште це професіоналу.

І навіть якщо ви вступаєте в період менопаузи, не варто звалювати на нього всі свої недуги.

3. Випадання волосся і суха шкіра

Випадання волосся - це абсолютно нормальне явище, особливо якщо це відбувається взимку або навесні. Якщо ж цей процес затягується і стає яскраво вираженим, то цілком можливо, що зі щитовидною залозою щось не в порядку.

Тут важливо звернути свою увагу і на зміни стану шкіри. Якщо вона стала більш сухою і у вас з'явилося свербіння, це результат того, що метаболізм сповільнився і зменшилося потовиділення. І однією з причин такого стану є зміни в секреції гормонів щитовидної залози.

Даний симптом може супроводжуватися порушенням циклу росту волосся.

4. Різкі коливання ваги тіла

Раптова втрата або набір ваги без видимих ​​на те причин (спеціальної дієти або курсу інтенсивних тренувань) повинні стати приводом для занепокоєння. Адже це один з найбільш поширених симптомів гіпо-і гіпертиреозу.

Про гіпотиреоз говорять тоді, коли щитовидна залоза виробляє мало гормонів і уповільнює роботу всього організму в цілому. Наші почуття і відчуття при цьому помітно змінюються, нам починає здаватися, що їжа, наприклад, стала якоюсь іншою на смак (також можуть змінитися і інші почуття: нюх, дотик).

5. Постійна втома

Сонливість і необхідність у збільшенні кількості годин нічного відпочинку теж можуть бути ознакою наявності проблем зі щитовидною залозою. Зниження рівня її гормонів уповільнює роботу організму і викликає відчуття постійної втоми.

Крім того, можуть з'явитися м'язові болі і навіть судоми. Їх також слід розглядати як сигнал організму.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.