Бажаєте мати онуків? Тоді ніколи не робіть такого зі своїми дітьми!
30.03.2017 23:20

Прийом анальгетиків в період вагітності може призвести до репродуктивних проблем у майбутніх синів, стверджують дослідники з університету Копенгагена (Данія).

Вчені провели дослідження, яке тривало протягом 23 років. Група фахівців спостерігали за 834 данцями та 1463 фінами, а також за станом здоров'я їх дітей. Виявилося, що якщо майбутні матері в період вагітності приймали знеболювальні препарати, вони народжували безплідних хлопчиків в 63% випадків, повідомляє neboley.com.ua.

Якщо вагітні жінки приймали комбінацію анальгетиків, таких як аспірин і парацетамол, в їх нащадків у сім разів частіше виникали патології яєчок. Дана патологія призводить до вироблення сперми більш низької якості, а також сприяє виникненню злоякісних пухлин.

На думку експертів, безконтрольний прийом анальгетиків вагітними жінками може привести до народження хлопчиків, у яких в подальшому житті буде підвищений ризик виникнення репродуктивних порушень.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.