Західні ЗМІ: Наступного року значно зростуть ризики серйозної агресії Путіна в Україні
31.03.2017 13:38

«Ситуація в Україні вже не висвітлюється на перших шпальтах західних ЗМІ, але це не означає, що конфлікт заморожений, і аж ніяк не означає, що проблеми вирішені. Угода про припинення вогню, підписана в лютому 2015 роки не дотримується, на фронті не припиняються перестрілки . Москва продовжує розхитувати ситуацію в Україні і планує на майбутнє ще більш агресивні заходи», - пише один із західних журналістів у статті для oilprice.com, передає replyua.net.

У статті зазначається, що Росія не відмовилася від свого бажання утримати ту чи іншу форму контролю над Україною - це основна складова частина її експансіоністської геополітичної стратегії в Євразії - безперечно, для неї досі зберігається можливість здійснити цю мету за допомогою військової сили..

Більше того, штаб 20-ї армії Збройних Сил РФ зі свого колишнього місця дислокації в Воронежі перемістився ближче до території України. В Ростовської області, яка межує з Україною, створюється новий штаб 8-ї армії. Ще три мотострілкові бригади - 9-а, 23-а і 28-я, котрі раніше розміщувалися в глибині території Росії - в басейні річки Волга і поблизу Казахстану - перекидаються на захід. Нове місце їх розташування - Білгородська, Брянська і Воронежська області, менш ніж за 50 кілометрів від українського кордону.