Київ різко відповів Європі щодо Самойлової
01.04.2017 19:14

Українська влада відреагувала на попередні заяви представників Європейської мовної спілки, в яких зазначалось, що організатори конкурсу та деякі країни-учасники виступають проти заборони російській співачці Юлії Самойловій відвідувати територію України, повідомляє replyua.net.

Очільник українського міністерства закордонних справ Павло Клімкін зауважив, що закон є єдиним для всіх і його норм потрібно дотримуватись. Клімкін підкреслив, що Київ не може зробити виняток для російської конкурсантки на пісенному конкурсі «Євробачення-2017».

Нагадаємо, раніше в європейських ЗМІ з’явилась інформація, що нібито генеральний директор Європейської мовної спілки Інгрід Делентре надіслала голові українського Кабміну Володимиру Гройсману листа, в якому виступила з проханням зробити виняток для Самойлової, аби та «мала умови виступу на конкурсі, що і решта учасників від 42 країн». Також організатори «Євробачення» заявили, що декілька країн розкритикували рішення СБУ і заявили про наміри бойкотувати конкурс в цьому році. В ЄМС додали, що не виключають ймовірності, що Україну виключать з наступних конкурсів.