У Варшаві відверто звинуватили Росію у нападі на Польщу
02.04.2017 07:54

Обстріл Генерального консульства Польщі у Луцьку найбільше вигідний саме Російській Федерації, оскільки вона найбільше зацікавлена в тому, щоб посварити між собою Київ та Варшаву. Про це під час розмови з журналістом розповів голова Міністерства національної оборони Польщі Антонін Мацеревич.

«Я віддаю перевагу тому ствердженню, який на сьогоднішній день являється найбільш популярним. Ми маємо справу ніяк не з випадковістю. Ми стикнулися з цілеспрямованою організованою проблемою. Також варто усвідомлювати, що цей інцидент являється лише одною ланкою довгого ланцюга, який намагається посварити Україну та Польщу. Всі ці події мають лише одну мету – зародити ненависть між двома народами, між двома державами. Всі, хто цим займаються, намагаються розділити Варшаву та Київ, не дати налагодити тісну співпрацю», - зазначив він.

В той самий час Мацеревич наголосив, що обстріл консульства Польщі – це напад на всю Польщу, оскільки «будь-яке представництво країни являється її частиною». «Найбільш вигідно робити подібні речі для Росії, яка сьогодні воює проти України та намагається її ізолювати від навколишнього світу, щоб забрати у неї підтримку», - пояснив польський міністр.