За крок до перемоги: по безвізу антиукраїнською поправкою вдарили в Європарламенті
04.04.2017 15:15

За кілька днів до голосування у Європарламенті постанови про скасування віз для українських громадян стало відомо про нову загрозу для прийняття цього довгоочікуваного рішення.

Як передає replyua.net частина депутатів, які у Європарламенті є представниками політичної сили «Європа свободи і прямої демократії» заявили, що не підтримують безвіз для України. Відповідне положення присутнє у поправці, яку зареєстрували депутати законодавчої резолюції про скасування візового режиму для України.

Наразі відомо, що цю поправку внесли три депутати, представники правої націоналістичної та євроскептичної ідеології з Німеччини, Швеції та Великобританії. Обговорення даного питання заплановане на завтра, п’яте квітня, у другій половині дня. Саме ж голосування за скасування віз для українців має відбутися наступного дня, шостого квітня, коли відбудеться пленарне засідання законодавчого органу ЄС у Страсбурзі.

Після цього, у відповідності до процедури, дане рішення повинні схвалили у Раді Євросоюзу. Документ повинен бути підписаний у травні президентом Європарламенту і головуючим в Раді ЄС представником Мальти. Рішення почне діяти на 20-й день після того, як його опублікують.