Москва відреагувала на заяву Ющенка про 24-ту війну РФ з Україною
05.04.2017 14:32

Заява екс-президента України Віктора Ющенка про те, що нинішня війна Росії з Україною - двадцять четверта, «дуже сильно політизована».

Як передає replyua.net, таку думку «Обозревателю» висловив російський військовий експерт Олександр Гольц. Відповідаючи на питання, чи правий Ющенко в своїх підрахунках, експерт зауважив: «Ця заява, м'яко кажучи, сильно політизована».

«Якщо виходити з того, що Україна була завойована Росією, що, звичайно, не відповідає історичній правді - історична правда куди як складніше, ніж ця проста схема, яку нам пропонують - то, напевно, можна нарахувати і 24, і 104 конфлікти», - сказав Гольц, додавши, що намагання осучаснити реалії XVI-XVIII століть ні до чого хорошого в сучасній політиці привести не може.

Нагадаємо, що в інтерв'ю телеканалу ZIK екс-президент України Віктор Ющенко заявив, що конфлікт а сході України є двадцять четвертою війною України з Росією. «Необхідно х того почати, що все назвати своїми іменами. Звісно, це ніяке не АТО, а війна національно-визвольного характеру. Тому в контексті цього нам треба дати відповідь на призупинення дипломатичних відносин, на припинення сполучення між людьми , торгівлі, послуг і капіталів. Також не треба постійно запитувати, а що робити з московськими банками», - зазначив Ющенко.