Кужель:Шановне покоління 40-ка років та менше, ви всі ніколи не отримаєте пенсії
09.04.2017 20:18

Фрагментарні заходи з так званого реформування пенсійної системи свідчать про повну непрофесійність влади, а ініціативи Андрія Реви у самих фахівців викликають сміх.

Так народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель в ефірі телеканалу «NewsOne» прокоментувала одну з новел так званої пенсійної реформи стосовно купівлі українцями трудового стажу для отримання пенсії, пише ukr-biz.

«Мені так смішно, коли Рева говорить про пенсійну реформу – це нісенітниці. Ви уявляєте, щоб людина сплатила величезну суму заради того, щоб отримувати 1300 гривень?» – сказала народний депутат.

Кужель також звернулася до людей: «Шановне покоління 40-ка років та менше. Ви всі, хто сплачує зараз податки до Пенсійного фонду, ніколи не отримаєте пенсії. Треба припинити брехати людям – ані підняття віку виходу на пенсію, ані купівля стажу не врятує збанкрутілу солідарну систему. Потрібно переходити до накопичувальної».

Народний депутат запропонувала своє бачення пенсійної реформи, яке включає декілька етапів. Перший – термінова ліквідація забюрократизованого та неефективно Пенсійного фонду з одночасним здійсненням пенсійних виплат вже існуючим пенсіонерам з Державного бюджету. Другий, і не менш важливий етап – це обмеження розміру пенсій.

«Всі виплати діючим пенсіонерам обмежуються пенсією в 10 тис. грн, нема більше пенсій в 300 тис., 50 тис. А мінімальний розмір має відповідати мінімальній зарплаті. Сьогодні це 3200 грн», – уточнила Олександра Кужель.

Також вона зазначила, що при запровадженні в сучасних умовах накопичувальної системи існує реальний ризик того, що накопичувальні фонди будуть розкрадені.

У якості гарантії збереження вкладів українців в накопичувальних пенсійних фондах Олександра Кужель пропонує залучити до роботи в Україні авторитетні приватні пенсійні фонди з розвинутих демократичних країн Євросоюзе: «Звертаємось до ЄС і запрошуємо на свій страховий ринок приватні пенсійні фонди, але зобов’язуємо забезпечити учасників цих фондів європейською страховкою».

Окрім того, народний депутат від «Батьківщини» звернулась до влади з закликом терміново вирішувати проблему реформування пенсійної системи.

Олександра Кужель також та запропонувала об’єднати зусилля всіх політичних сил для впровадження ефективного механізму пенсійного забезпечення українських громадян.