Російські пропагандисти запустили новий фейк, який мав «підірвати» Україну
11.04.2017 16:03

Відомий український блогер Денис П’ятигорець на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише про те, що сьогоднішній день підтвердив те, що українці навчилися відрізняти, де справжня новина, а де відверта брехня, яку придумають в сусідній країні.

«Сьогодні в мережу викинули фейк про те, що президент США Трамп звинуватив Україну в геноциді власного народу. В тексті йшлося, що це ніби сказав президент США на якійсь там зустрічі і про це повідомило радіо CNN. Чому про таку «гарячу» новину типу повідомило «радіо» CNN, а не телеканал? Правильно!», – написав блогер. За його словами, першоджерелом цього «матеріалу» став сайт vaonews. Чому цей сайт? Бо це підробка під сайт «Голосу Америки», який називається voanews. Тобто на фейк-сайті літери «О» та «А» просто поміняли місцями. Бо VOA – це Voice Of America, а, що таке VAO?

«Я пишаюся своєю аудиторією читачів! Уявляєте на скільки я був вражений, тобто приємно вражений, що ніхто з моєї стрічки новин не запостив в мережу це лайно! Народ – ви кайф! Дякую, що почали розбиратися! Тільки перевіряючи факти можна перемогти в інформаційній війні! – підсумував Денис П’ятигорець.