Путін висунув звинувачення Заходу через хімічну атаку в Сирії
12.04.2017 10:20

У Кремлі вважають, що Захід здійснив хімічну атаку в Сирії, аби отримати нагоду позбутися від Башара Асада, передає replyua.net.

На думку Володимира Путіна, США вирішили провернути в Сирії іракський сценарій, коли ввели війська до Іраку, звинувативши його керівництво у використанні хімічної зброї. Згодом з'ясувалося, що Вашингтон поширив невірні відомості про наявність хімічної зброї у Багдада, але справу до того моменту було зроблено. Тепер такий сценарій, як вважає президент РФ, готують для Сирії.

Путін повідомив, що війна в Іраку, яку американці почали під приводом боротьби з хімічною зброєю, привела до руйнування стабільної держави і зростання терористичної загрози, включаючи появу ІДІЛ. На питання журналістів, що Путін може сказати у відповідь на звинувачення Заходу в причетності Росії до хімічної атаки в Сирії, російський президент відповів коротко: «Нудно, дівчатка. Це ми вже бачили і спостерігали». Після чого згадав про Ірак.

Як відомо, 4 квітня в сирійському населеному пункті Хан-Шейхун від отруєння задушливим газом загинули десятки людей, кілька сотень постраждали. Захід звинуватив Асада в застосуванні хімічної зброї. Росію підозрюють в причетності до цього злочину.