Жебрівський: Аби відновити Донбас, потрібен річний бюджет України
12.04.2017 10:56

Павло Жебрівський, який очолює Донецьку ВЦА, заявив, що для відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу потрібно витратити приблизно 540 мільярдів гривень, що фактично можна порівняти з річним бюджетом України, передає replyua.net з посиланням на «Сегодня».

В даний час досить складно назвати суму, яка буде потрібна для відновлення зруйнованого війною Донбасу, оскільки невідома кількість зруйнованих об'єктів інфраструктури на території, підконтрольній бойовикам самопроголошених республік.

При цьому Павло Жебрівський зазначив, що на контрольованій українською владою частини Донбасу пошкоджені 50 медичних установ, 79 дитячих садків, 11 шкіл і близько 11 тисяч житлових будинків. У держави немає грошей, щоб в повному обсязі профінансувати відновлення інфраструктури Донбасу. У Мар'їнській військово-цивільній адміністрації пояснили, що в обласному бюджеті таких грошей немає, нагадавши, що Донецька область є дотаційним регіоном.

Незважаючи на чергове перемир'я та оголошений з 1 квітня режим припинення вогню, бойовики продовжують обстрілювати «сіру зону». Через це відновлення деяких зруйнованих об'єктів досить ускладнене - ремонтники просто не можуть працювати під обстрілами. Крім цього, в будь-яку хвилину всю зроблену роботу може зруйнувати снаряд, запущений з непідконтрольної Києву території.