Данія зробила заяву щодо будівництва «Північного потоку – 2»
12.04.2017 11:43

Влада Данії дотримується стратегії Європейського Союзу щодо газопроводу «Північний потік-2», повідомляє replyua.net з посиланням на прес-службу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

У Копенгагені мають намір підтримати думку Єврокомісії відносно пропозиції нових правових актів Європейського Союзу щодо підводної газового трубопроводу. Також уряд Данії підтримує намір Єврокомісії про запит мандату від Європейської ради про переговори укладення договору з Москвою.

Крім цього, датська влада планує запропонувати проект закону, завдяки якому будуть братися до уваги аспекти зовнішньої безпеки і політики при розгляді споруди підводного трубопроводу в своїх територіальних зонах. Влада Данії не надала уточнень щодо застосування цього проекту закону по відношенню до «Північного потоку-2».

Як відомо, заяву про прокладання газопроводу, що було подано 3 квітня енергетичному агентству Данії, має розглядатися ґрунтуючись на чинне законодавство. Варто нагадати, проект «Північний потік-2» включає в себе будівництво двох магістралей трубопроводу з пропускною спроможністю в 55 мільярдів кубічних метрів газу на рік. Газопровід планується провести від російського узбережжя через Балтійське море до території Німеччини. Прокладка нового трубопроводу запланована поблизу «Північного потоку».