Українці в РФ отримали черговий сигнал: будь кого можуть «відправити до ДНР»
14.04.2017 13:29

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк на своїй Facebook-сторінці пише, що громадянина України затримали на ж / д вокзалі в Самарі, передає replyua.net. Його підозрюють у зборі інформації про обстановку на залізничному вокзалі, хоча його затримали працівники поліції.

Цимбалюк цікавиться, хто може бути зацікавлений у такій «обстановці» на самарському вокзалі. «Українця звинувачують у «фіксуванні схеми розташування будівель, місць перебування представників охорони і поліції, їх кількості, а ще розташування відеокамер, пропускного режиму на всіх входах і виходах». Кожен, хто зайде на вокзал, відразу ж починає це фіксувати, пройшовши через рамку-металошукач. Таким чином, вважає журналіст, усіх відвідувачі вокзалу в Самарі сприймають як можливих українських шпигунів, тому їх можуть відправити в «ДНР».

«Найголовніше те, що російське законодавство не передбачає обмежень навіть на зйомку на вокзалах, просто, напевно, російські закони у Самарі не діють. А такі історії про «стратегічний об'єкт» підійдуть для малограмотних поліцейських», - переконаний журналіст.

«Цікавить тут інше: навіть провінційні спецслужбісти розглядають окупований Донбас як частину РФ. Тому вони хочуть передати українця туди, де РФ офіційно не визнає. Ця історія - черговий дзвіночок громадяни України - наїхати можуть на будь-кого і орден за це отримати», - написав Роман Цимбалюк.