CIT: Сирійська армія використовує касетні бомби російського виробництва
18.04.2017 11:30

Фотографії та відеозаписи журналістів прокремлівських ЗМІ допомагають експертам дізнаватися нові деталі про те, що відбувається в Сирії. Дослідники расследовательской групи Conflict Intelligence Team (CIT) встановили, що виявлені на авіабазі «Шайрат» предмети, які раніше вважалися контейнерами з хімічною зброєю, насправді такими не є. В дійсності в контейнерах російського виробництва містяться заборонені міжнародними конвенціями касетні боєприпаси. Про це інформує replyua.net.

Після цього з'ясувалося, що боєприпаси цього типу знову застосовуються авіацією урядових сил в Сирії. Судячи з усього, нещодавно касетні боєприпаси були поставлені в Сирію з Росії. Свої висновки експерти зробили після аналізу та порівняння маркування схожих об'єктів, показаних в різний час в ефірі російського «Першого каналу» і каналу «Росія». Також зображення боєприпасів часто публікувалися на сторінках прокремлівських друкованих видань і в їх інтернет-версіях.

Раніше російські кореспонденти зробили фотографії на аеродромі «Шайрат», щоб довести відсутність у офіційного Дамаска бойових отруйних речовин. 7 квітня за цією авіабазі збройні сили США завдали ракетного удару. За інформацією Пентагону, з цієї авіабази 4 квітня вилетіли сирійські літаки, які скинули бомби з отруйними хімічними речовинами на місто Хан-Шейхун на території провінції Ідліб. Жертвами нальоту стали десятки мирних жителів.