Блогер: Новим «поясом» США і Великобританія намагаються відділити Європу від Росії
20.04.2017 15:07

Український блогер Павло Правий на своїй сторінці в Facebook пише про те, що привітання Трампа президенту Ердогану з перемогою на референдумі щодо розширення повноважень розкриває нову геополітичну ситуацію, що склалася. За словами блогера, президент США – це не президент Росії і на Кім Чен Ин. Те привітання готувалося в надрах Держдепу та узгоджувалося на найвищому рівні і референдум той узгоджувався Ердоганом заздалегідь, передає replyua.net.

«Це все означає лише те, що Туреччина з проєвропейського вектору переходить у прямі союзники США. Саме на Туреччину як на одну з двох опор на Близькому Сході робитиметься ставка. Це «кліщі» – Туреччина та Ізраїль, між які заганятимуться усі противники США в цьому регіоні. Це означає, що ЄС буде тут лише «допоміжною силою», на послідовність і головне – готовність нести втрати – фінансові, матеріальні та людські – у Вашингтоні більше не сподіваються. Надто «рихлі» вони – соціалістично-ліберальні європейські демократії», – зазначив Павло Правий.

За його словами, отже стає зрозумілим, що у світі формується нова «коаліція» з країн, які конкурують з «монстрами» ЄС: Туреччини, України, Польщі, держав Балтії. Варто подивитися на карту, щоб побачити, що формується новий «пояс», який відділятиме Європу від Росії. Новий «санітарний кордон», але на відміну від початку ХХ століття його формують не Великобританія і Франція, а – США і Великобританія – дві найпотужніші держави світу, в яких при владі – консерватори. «Більше того: цей «пояс» діятиме на два вектори: і проти Росії, і як противага Берліну, Парижу та Риму. Ми – у грі, панове! Разом з країнами, переліченими вище. Уперше Україна стала активним суб’єктом геополітики, не просто інструментом, а активним учасником процесу», – підсумував Павло Правий.