Пентагон обіцяє пристати авіаносцем до берегів Північної Кореї
20.04.2017 16:40

Пентагон дав обіцянку, що авіаносець Сполучених Штатів Америки все ж таки дійде до берегів Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Як інформує replyua.net, свого часу президент США Дональд Трамп обіцяв відправити армаду до акваторії КНДР. Американські військові зробили уточнюючі заяви про місцезнаходження військових кораблів.

Відповідно до зробленої минулого тижня заяви Дональда Трампа, вони вирушили до Північної Кореї, проте насправді вони рухаються в протилежному напрямку. Свого часу міністр оборона Сполучених Штатів Джеймса Меттіса заявляв, що ударна група під керівництвом авіаносця «Карл Вінсон» найближчим часом буде відправлена до західних вод Тихого океану.

Справа в тому, що Трампа помилково заявив на минулому тижні, що згаданий авіаносець є частиною «армади, яка відправилася до Північній Кореї». На момент оголошення про це президентом США кораблі американських ВМС прямували в інший стороні для проведення з Австралією спільного морських навчань. Коментуючи плутанину, яка виникла, керівник Пентагону змушений був заявити: «Робимо ми то саме, що збираємося зробити».