Кривава чупакабра спричинила паніку на Полтавщині. ФОТО, ВІДЕО
21.04.2017 12:40

У Кременчуці Полтавської області невідома істота вночі вбила 14 кроликів, передає Обозреватель з посиланням на Комсомольську правду в Україні.

"Близько першої години ночі я почула, як гавкає собака, вийшла подивитися, але нічого не побачила. Потім ще раз таке повторилося - собака гавкає, але я нічого не помічаю підозрілого. А вранці як вийшла у двір, подивилася, а там - жах. Кролики лежали на землі один за іншим", - розповіла власниця убитих тварин Алла Іванівна.

Всього у господині було 15 кролів, 14 з них було вбито, а один дивом уцілів. Можливо, звір встиг сховатися. Вцілів і хазяйський пес, однак він страшенно наляканий.

У кроликів - переламані ребра і хребти. Клітки, в яких жили звірі, розбиті, а дошки, з яких вони зроблені, схоже, прогризли. Також постраждала сітка-рабиця, якою обгороджено подвір'я.

"Яка тварина могло влаштувати таке?" - запитують селяни.

Вирішили, що це зробила чупакабра. Селяни згадують подібні випадки, коли невідома тварина вбиває домашніх тварин і птахів. Картина завжди приблизно однакова - вбиті тварини зі зламаними хребтами, розламані огорожі і клітини. Винуватців так жодного разу і не знайшли.

Хоча ветеринари налаштовані куди більш прозаїчно. У них є кілька версій щодо того, хто погосподарював у дворі.

"Можливо, це був вовк або волкособ. Ці тварини досить сильні, щоб і рабицю погнути, і дерев'яні дошки розгризти. Також це могла бути куниця. До речі, зовсім незрозуміло, чому місцеві подумали на якусь міфічну чупакабру, а не на куницю, чиї повадки відомі всім. До речі, куниці досить великі і сильні, тому теж цілком могли "організувати" всі ті руйнування", - упевнений ветеринар Сергій Замельченко.

У мисливців теж є ідея щодо нападника.

"Це цілком могла зробити лисиця, мати з потомством. Вона могла вчити дитинчат полюванню, а могла просто добувати їжу. Хижак заради потомства готовий на неможливе", - пояснив мисливець з 35-річним стажем Іван Колобов.

До речі, експерти вважають, що хижака, який "гостював" на подвір'ї, хтось злякав - про це свідчать кинуті кролячі тушки.