Дипломат пояснив, чому Донбасу не світить присутність місії ООН
24.04.2017 15:50

Відомий український дипломат Богдан Яременко на своїй сторінці в соцмережі Facebook прокоментував телефонну бесіду президента Порошенка з держсекретарем Тіллерсоном. За словами дипломата, у ході розмови знову піднімалося питання потрібності місії ООН на Донбасі, передає replyua.net.

Як пише Богдан Яременко, цей «козир» українська дипломатія традиційно витягує з засмальцьованого рукава тоді, коли нічого сказати.

На думку дипломата, це лише слова, тому що окрім періодичного раз на півроку згадування цієї тези Україна нічого не робить для її практичного просування. Це знають усі наші партнери, а тому просто не звертають на це увагу. Таке собі українське словоблуддя. «Ви спробуйте знайти за три роки експлуатації цієї теми чітке пояснення Банкової чи Михайлівської – яку ми хочемо місію, з яким мандатом, якої чисельності? Та й взагалі – це лише мені видається абсурдним говорити про миротворчу місію ООН в антитерористичній операції? Це щоб помирити нас з терористами?», – задається питанням Богдан Яременко.

За його словами, немає жодної згадки про місію ООН в повідомленнях про візит Клімкіна у Вашингтон в березні цього року, а так же не може бути, що Україна серйозно ставиться до чогось, а під час першої зустрічі високого українського посадовця з високопоставленим представником адміністрації Трампа про це не говориться. «Навіть якщо Тіллерсон цього не знав, який-небудь аташе держдепу з українсько-білорусько-молдовського відділу йому скоро покаже цю «історію хвороби» і Тіллерсон переконається, що не все, що говорять офіційні представники України, потрібно сприймати за чисту монету», – вважає Богдан Яременко.