Фортуна остаточно відвернулася від Путіна – Піонтковський
24.04.2017 21:27

Відомий російський політолог Андрій Піонтковський у своєму блозі для «Обозревателя» пише, що після того, як стали відомими результати першого туру виборів президента Франції, від глави Кремля Володимира Путіна можна очікувати все, що завгодно. Зокрема, не виключені якісь терористичні вибухи у Франції, щоб допомогти Марін Ле Пен. Але це все, звичайно, з області фантастики.

«Вчора ввечері по суті вся політична еліта Франції об'єдналася навколо Макрона. Тобто відвернулася якось фортуна від Кремля. Спочатку карта лягала, а тут - провал за провалом. Перший був в Австрії, хоч його не всі і помітили, потім в Голландії. А чого тільки вартий колосальний провал операції «трампнаш». Тепер ситуація у Франції ... І в Німеччині, звичайно ж, виграє Меркель. Все це підсилює розгубленість і паніку в Кремлі», - вважає експерт.

Крім того, на думку Піонтковського, не варто вважати, що французи поставили крапку в антиєвропейських гаслах. «Давайте не забувати, що з такими гаслами виступав крайній лівий Жан-Люк Меланшон. Ось подивіться, що у нас виходить - Ле Пен отримала 21% плюс 18% Меланшон і виходить приблизно 40%. Тобто антиєвропейські настрої існують у Франції також як і в багатьох інших країнах», - підкреслив експерт.

Однак, продовжив він, в загальному, досвід Голландії, а тепер і Франції показав, що політичний істеблішмент взагалі-то впорався з викликом. Антиєвропейський і пропутінський драйв в Європі вдалося зупинити.