В РФ заявили, що літак МН17 на Донбасі збили «випадково»
28.04.2017 13:14

Російський журналіст Олексій Венедиктов висловив думку, що пасажирський літак Boeing-777 компанії «Malaysia Airlines» був збитий в небі над Донбасі 17 липня 2014 року випадково. Як передає replyua.net, така заява була зроблена в ефірі «Ехо Москви».

«Я думаю, що терористи сепаратисти запросили для прикриття - якщо подивитися, як за кілька днів до цього українська авіація переміщувалася залежно від позиції сепаратистів, і напевно, якби ти був главою сепаратистів, то зробив те ж саме, - запросив у російської сторони «Бук». Російська сторона надала «Бук» з екіпажем. І «Бук» збив цивільний «Боїнг», з моєї точки зору, випадково», - сказав він.

«До речі, Гаазький арбітражний суд, який розглядав спочатку це питання на вимогу України, у початковому своєму рішенні сказав, «якщо ви хочете довести, що Росія порушила конвенцію про фінансування тероризму (а постачання «Бука» - це фінансування тероризму, тому що це терористичний акт - збити цивільний літак), ви повинні довести умисел, що вона збиралася не «Бук» забирати, а саме цивільний літак збивати; однак ви цього не довели», - додав Венедиктов. Журналіст додав, що через це на нинішньому етапі арбітражний суд в цьому питанні не підтримав Україну.