Відомі результати перших підрахунків голосів на французьких виборах
07.05.2017 21:20

Західні ЗМІ оприлюднили перші результати підрахунку голосів у другому турі президентських виборів у Франції, інформує Уніан.

За останньою інформацією журналістів Еммануелю Макрону, який є кандидатом з проєвропейськими поглядами, вдалося набрати більше 60 % голосів виборців. Таку інформацію оприлюднив бельгійський телеканал RTBF, посилаючись на надійні джерела, додаючи, що Макрон отримав 62-64 % голосів. Однак нині голосування ще триває. Виборчі дільниці по всій Франції закриються о 19 годині(це 20:00 за Києвом) і лише у великих французьких містах час роботи дільниць буде продовжено на ще одну годину. Однак деякі журналісти вже впевнено заявляють, що новим президентом Франції стане Еммануель Макрон.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що сьогодні, 7 травня, на площі поблизу Лувру в Парижі, де зібралися прихильники Еммануеля Макрона, було евакуйовано всіх людей. Представництво Макрона зауважило, що таке рішення прийняли правоохоронці, однак чим була викликана загроза, у прес-службі не зазначили. Слід зауважити, що днем раніше хакерами будо атаковано сервери передвиборчого штабу Макрона, внаслідок чого в публічному доступі з’явилися велика кількість приватних документів.