Блогер: наші «друзі» на Євробаченні нас відверто зрадили
15.05.2017 16:36

Український блогер Павло Правий на своїй сторінці в Facebook пише про те, що дехто з українців обурюється, що український гурт O.Torvald пролетів повз «Євробачення», як фанера над Парижем, при цьому такі критики забувають, що «Євробачення» - це всього лише шоу. І ніхто не дасть перемогу другий раз поспіль навіть, якщо б постав з могили Майкл Джексон і виступив за Україну. Така негласна політика організаторів. Швеція у 2012 виграла «Євробачення», а наступного року вона посіла – 14. У 2013 виграла Данія, а наступного року посіла – 9. «Виступ наших виконавців сподобався. Експресія, гарна пісня, суперові спецефекти. Не формат? Може, але краще хай такий неформат, аніж бородата жінка або Вєрка із зіркою у лобі», – написав блогер.

Він додає, що за відносно низьке місце нашої команди несуть відповідальність не стільки виконавці та ті, хто їх відібрав туди – наші «друзі», тобто національне жюрі. Греція щороку не стидається віддавати 12 Кіпру, а Кіпр – Греції. Те саме стосується Молдови і Румунії, Австралії та Англії, Швеції і Фінляндії. Наші грузинські «друзі» дали нам «дірку від бублика». «Наші білоруські «друзі», яким ми подарували 12, і за яких голосували наші глядачі, віддали свою «дванадцятку» болгарсько-московському психічно хворому хлопчику, а нам – нуль. Скільки нам дали латиші? А поляки? Так отож...», – написав блогер.

На його переконання, даремно ми не враховуємо роль Москви в цьому процесі. Коли брали участь їхні представники, з Росії тисячами вивозили в інші країни спеціальних «тітушок», аби ті голосували за росіян: в Білорусь, Литву, Латвію, Болгарію, Грузію, Україну, Польщу... «Я зовсім не здивуюся, якщо цього разу Москвою було проплачено членам певних національних жюрі не за те навіть, щоб вони голосували за когось, а за те, щоб вони за когось не голосували», – зауважив Павло Правий.