Порошенко розповів, хто матиме проблеми з безвізом
16.05.2017 10:32

Український президент Петро Порошенко розповів, хто з жителів тимчасово непідконтрольних офіційному Києву територій матиме проблеми в користуванні перевагами безвізового режиму, інформує replyua.net з посиланням на Укрінформ.

Зокрема, глава держави зазначив, що ті жителі окупованих територій, які вже отримали російський паспорт, матимуть серйозні проблеми в отриманні українського біометричного паспорта, наявність якого є важливою умовою для користування безвізовим режимом для поїздок в країни Європи. Журналісти також запитали президента, чи матимуть мешканці окупованих територій певні послаблення щодо отримання біометричних паспортів. На це Порошенко також відзначив, що жителі окупованих територій не матимуть більше комфорту, ніж українці з інших територій держави. Український президент наголосив, що жителі зазначених територій мають обрати, чи вони бажають бути громадянами України, чи мати паспорт держави-агресора.

Нагадаємо, минулого тижня Рада Євросоюзу хвалила остаточне рішення щодо встановлення безвізового режиму між країнами Європейського Союзу та Україною. За попередньою інформацією, безвіз почне працювати вже в першій половині червня.