Кремль наполягає на особливому статусі для Донбасу
16.05.2017 10:56

Російська Федерація продовжує наполягати на наданні Україною особливого статусу Донбасу. Як передає replyua.net, Кремль висунув Києву умову - Донбас повинен отримати особливий статус.

У глави Кремля Володимира Путіна дали зрозуміти, що політичним шляхом згодні на повернення Донбасу під владу України тільки за умови надання Києвом цього регіону особливого статусу. Це означає, що росіяни відмовляються від інших вимог, але особливий статус Донбасу в Кремлі назвали обов'язковою умовою.

Про це заявив Борис Гризлов, призначений Кремлем російським представником у Тристоронньої контактній групі, в рамках якої проводяться переговори по Донбасу.

За словами Гризлова, Росія наполягає на наданні Україні особливого статусу Донбасу за «формулою Штайнмайера». Крім того, Росія хоче, щоб сили антитерористичної операції були відведені від Станиці Луганській.

Раніше стало відомо про чергові переговори в Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи. Колишній міністр закордонних справ Німеччини запропонував Україні надати Донбасу особливий статус, наділивши місцева влада особливими повноваженнями, не такими, як у інших українських регіонах.