Військовий експерт: У Кремля далекоглядні плани щодо Донбасу
17.05.2017 10:08

Конфлікт на українському сході є частиною великої стратегічної кампанії Російської Федерації, головна мета якої - нові домовленості з Заходом. Разом з цим, у війні проти України у Кремля є кілька досить важливих дат - восени він може спробувати анексувати окупований Донбас, а в 2020-му може бути здійснена нова експансія Росії. Як передає replyua.net, таку думку в коментарі для видання «Апостроф» висловив військовий експерт Олексій Арестович.

За його словами, якщо оцінювати ситуацію на українському Донбасі в короткостроковій перспективі, то вже цієї осені вона радикально зміниться, вважає експерт. Пов'язано це з тим, що російського лідера Володимира Путіна на майбутніх президентських виборах може врятувати лише імідж «збирача» земель.

«Тому Путін може почати приєднання донбаських самопроголошених республік «Л/ДНР», яке буде супроводжуватися введенням російської армії з метою «захисту співвітчизників». Після цього піде референдум з усіма наслідками, що випливають. Цей сценарій досить серйозно розглядається російським керівництвом»,- підкреслює Арестович.