Чи порушує рішення про заборону російських соцмреж європейські цінності
17.05.2017 13:05

Відомий український блогер і дипломат Богдан Яременко на своїй сторінці в Facebook прокоментував топ-новину щодо заборони в Україні російських соцмереж. Як пише дипломат, дивно, що ті, хто ухвалював таке рішення забули про «обмеження права на інформацію», свободу слова, європейські цінності і принципи, передает replyua.net.

«Охоронці «права» на користування Односкласниками, ВКонтакті чи Яндексом з Мейл.Ру вкупі, наприклад, зовсім не переживають, що не можуть вільно ознайомитися з таємною інформацією. Не турбуються вони також щодо того, що заборони порнографії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і так далі теж ніби накладають обмеження на те, що можна прочитати, і про що можна говорити публічно», – написав Богдан Яременко.

За його словами, Однокласники, ВКонтакті чи Мейл.Ру не обмежують нашого права на отримання інформації, оскільки не є засобами масової інформації. Максимум, що обмежують введені санкції, так це можливість скачувати піратським способом аудіо, відео та фото контент.

«Знову ж таки, обмежити можливість і позбавити права – це дуже різні речі. Слухати музику, дивитися фільми чи фотографії в Інтернет можливості безкінечні і без ВК чи Однокласнків», – вважає дипломат.

На його думку, заборонені не самі соцмережі, а діяльність в Україні компаній-власників. Це не робить відвідувачів цих соцмереж автоматично злочинцями, але дає українській державі можливість впливати на власників, і придивлятися до тих, хто не хоче помічати російської загрози. Жодне з прав, а тим більше європейські цінності це рішення не порушує.