Експерт: Намагання повернути Донбас силою призведе до страшної трагедії
19.05.2017 09:45

Військовий експерт Сергій Грабський застерігає від силового сценарію повернення Донбасу під контроль української влади. Як інформує replyua.net, про це експерт заявив в інтерв'ю виданню «Обозреватель».

В цілому, Грабський висловив думку,оприлюднену раніше багатьма людьми, включаючи відомих чиновників, наприклад, колишнього главу військово-цивільної адміністрації Луганської області, а нині заступника міністра Георгія Туки. За словами Грабського, на Донбасі багато густозаселених районів, зокрема, Донецька агломерація. Якщо почнуться активні бої в межах міст, втрати і серед військовослужбовців, і серед мирних жителів будуть величезними, у тому числі,і для України.

Глава «Союзу учасників миротворчих операцій» основною проблемою для української армії називає серйозну підтримку бойовиків з боку Росії. На думку експерта, спроба взяти Донецьк військовим шляхом може привести до того, що Україна покладе на Донбасі майже всю свою армію, і при цьому немає гарантії успіху, саме через активної підтримки бойовиків з боку Російської Федерації. «Ця бійня буде страшніше Сталінграду», - сказав експерт.