На Запорізькій АЕС зненацька відключився енергоблок
22.05.2017 11:31

На атомній електростанції в Запорізькій області сталося відключення енергоблоку. Причина відключення невідома. Як повідомляє фахівці Запорізької атомної електростанції поки не знають причину, через яку сталося відключення енергоблоку номер один. Відомо, що енергоблок відключився автоматично. Це другий подібний інцидент за місяць. У квітні автоматика відключила енергоблок номер 6, переказує replyua.

На даний момент на Запорізькій АЕС три енергоблоки виробляють 2670 МВт. Заміри показали відсутність перевищення радіаційного фону від норми. Працівникам АЕС і жителям найближчих околиць нічого не загрожує.

Значна частка електроенергії в Україні виробляє на атомних електростанціях. Всього їх чотири. Крім Запорізької, також діють Хмельницька, Рівненська і Південно-Українська АЕС. Робота Чорнобильської атомної електростанції припинена. Найбільшою є Запорізька АЕС з шістьма енергоблоками, кожен номінальною потужністю 1000 МВт. Варто нагадати, що 18 квітня поточного року о 19:52 18 квітня, шостий енергоблок автоматично відключився від мережі. На даний час на станції працюють чотири енергоблоки.