Російський політолог пояснив, для чого Путін терміново їде до Парижу
23.05.2017 06:21

Під час візиту в Париж президент Росії Володимир Путін спробує прорвати міжнародну ізоляцію, в якій опинилася РФ. Таку думку «Обозревателю» висловив російський політик, президент Загальноросійського громадського руху «Союз Правих Сил» Леонід Гозман. «Не знаю, чи планується його зустріч з президентом Франції, але зрозуміло, що Путін хоче прорвати міжнародну ізоляцію, яка для Росії стає все більш важкою і все більш болючою», - сказав він.

У цьому контексті Гозман зауважив, що з боку російської пропаганди було великою помилкою і дурістю відкрито підтримувати одного з кандидатів в президенти Франції - Марін Ле Пен - і проводити дуже жорстку кампанію щодо іншого кандидата - Еммануеля Макрона. «Ким би не була Ле Пен і ким би не був Макрон, але втручатися в чужі справи - це дурість» - переконаний політик. За його оцінками, під час візиту в Париж перед Путіним стоїть спеціальне завдання: дати позитивний сигнал президенту Макрона.

«Навіть якщо не планується зустріч, він все одно скаже якісь слова на адресу Франції, французької культури, традиційних зв'язків. Це, безумовно, потрапить у французьку пресу», - припустив Гозман. Відзначимо, що 29 травня Володимир Путін має намір побувати в Парижі. Формальна підстава візиту до французької столиці - відкриття виставки, присвяченої Петру I.