Луценко готується до союзу з Тимошенко? - експерт
26.05.2017 10:35

Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко, аналізуючий публічний звіт генерального прокурора у Верховній Раді.

"Гарно спланований виступ Юрія Луценка у багатьох українців викликав відчуття швидкого старту президентської кампанії. І сприймався не стільки як звіт, а швидше як передвиборча риторика кандидата в Президенти або віп-агітатора. Виступ був посилений видовищним екшном із затриманням екс-податківців. Який, правда, закінчився великим пшиком та звільненням переважної кількості затриманих" - вважає К.Бондаренко.

"Але чи буде Луценко наступником Порошенка, підтримуватиме його на другий термін чи піде грати у власну політичну гру, залишається великим питанням. Проте кількість компліментів, адресованих в сторону фракції Батьківщина, наводить на певні висновки.

Чи не готується Луценко повторити старий політичний кульбіт і, розуміючи хиткість нинішніх позицій Порошенка, зробити ставку на Юлію Тимошенко? Ми вже це проходили у 2008 - 2009 роках - в часи Ющенка. Тим більше, ситуація і тоді, і зараз - схожа: чинний президент втрачає рейтингові позиції, Тимошенко набирає бали. Чому би не зіграти в гру під назвою "вчасно передбачити"?

"Погрози вбік Опозиційного блоку та окремих осіб зі старої владної команди - цілком зрозумілі: нічого іншого від Генпрокурора не очікувалося. А "наїзди" на Радикальну партію під час звіту і полеміка про зняття недоторканності із депутата А.Лозового лише підтверджують здогадки про реверанси перед Батьківщиною - особливо на тлі спільного електорального поля цих партій та тривалого протистояння Олега Ляшка та Юлії Тимошенко," - додає Кость Бондаренко.

"Наразі це - здогадки, і я не беруся судити, якою буде конфігурація можливого союзу. Кандидат в Президенти Луценко і Прем’єр Тимошенко? Чи Тимошенко Президент і Прем’єр Луценко? Чи за принципом "краще синиця в руках" - Генеральний прокурор (або міністр внутрішніх справ) Луценко при Президенті Тимошенко? Наразі це - лише гадання на кавовій гущі. Але, як казав герой відомого анекдоту, "Тенденція, однако!" - на останок додав експерт.